maandag 30 november 2009

Waar is mijn structuur dan?


Hele dagen ben je bezig om alles in structuur te zetten.
Zo laat opstaan, op tijd bij school zijn, 4x per dag.
Wanneer moeten de gym kleren mee?
Op tijd het eten klaar hebben en dus op tijd beginnen met koken.
Welke boodschappen zijn er nodig, en waar haal je wat.
Overleg op school. PGB administratie bijhouden (en de gewone niet vergeten).
Dan gaat de een hier naar de vrijetijdsbesteding dan gaat de ander daar heen. Natuurlijk moeten ze gehaald en gebracht worden.
Tussendoor moet er ook nog gewerkt worden.
En dan heb je nog al die huishoudelijke klusjes die ook moeten gebeuren. Hier poetsen, daar schrobben, dit wassen, dat schoonmaken.
Moet ik ook nog zo nodig actief zijn als vrijwilliger hier en daar.
En dan zijn er ook nog allerlei themabijeenkomsten die heel interessant zijn waarvan ik weer wat kan leren (en doorgeven). Of die gewoon leuk zijn. (Als je ooit de kans krijgt om een lezing van
Bart van Campen bij te wonen zou ik dat zeker doen.)

Tuurlijk zijn er wel momenten tussendoor dat ik niks hoef te doen, maar dat zijn meestal loze momenten,want wat kun je in 5 á 10 minuten doen? De computer aan zetten en weer uit. Een sopje maken die dan later weer koud is geworden? Oke, was ophangen of opvouwen, maar dat hoeft ook niet altijd. Ook is het niet echt handig om bepaalde dingen te doen als de jongste rondloopt, een boek lezen bijvoorbeeld kan ik dan wel vergeten. Als ik de computer aan zet komt de oudste spontaan gezellig naast me zitten.

Mijn structuur is helaas ver te zoeken, ik fladder hier en daar wat rond, heb mijn hoofd vol zitten met dingen die ik wil doen, maar de dagen zijn te kort om het er allemaal in te proppen, met het gevolg dat ik soms met een punthoofd rondloop. Waar heb ik dat toch meer gehoord....
Niet dat ik wat te klagen heb hoor, zolang thuis alles op rolletjes loopt, rol ik gewoon mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten