zondag 31 juli 2011

Autipas

We konden eventueel in aanmerking komen voor twee vrijkaartjes voor een groot pretpark. (Afhankelijk van hoeveel gezinnen zich aanmelden en loting).

Leuk, maar eens even kijken op internet.
Dat valt tegen, dan is het nog steeds hartstikke duur, niet alleen het park, maar ook het parkeren. En de versnaperingen in het park zijn ook vast flink aan de prijs. Bovendien lijkt het park me wel heel erg groot.
En ze erkennen de Autipas niet!!! Nee, je moet een briefje van je arts hebben.
Hmpf. En dan kun je een beetje korting op de toegangsprijs voor 4 personen krijgen, en mag je bij de uitgang je wachttijd afwachten in plaats van in de rij.

Maar eens kijken bij de site van dat andere park wat we in de planning hadden. Daar zijn beide jongens al eens geweest, vonden ze leuk en willen er nog wel eens heen.
Kijk, daar kennen ze de Autipas wel!
Je krijgt voor 2 personen een leuke korting. Parkeren is goedkoper, de reis is voor ons ook niet zo ver. Ook hier mag je de uitgang van de attractie gebruiken als ingang, maar dit is geen voorrangsregeling. (Wel zo eerlijk toch?) En ik vind ook nog kortingsbonnen op ijsjes en frietjes e.d.
Met zijn vieren met 2 Autipassen daarheen is goedkoper dan met zijn vieren, twee vrijkaartjes en een Autipas naar dat andere park.

Niet dat het me perse om de prijs te doen is. Het gaat me ook om de instelling van zo'n park. Dat staat me dan meteen al tegen.
Dan laat ik liever andere gezinnen, die wel graag daarheen willen gaan kans maken op die vrijkaartjes.

Weten welke parken autisme vriendelijk zijn?
Kijk op Autipas.nl 


5 opmerkingen:

 1. Wel goed of niet.
  Zo'n autipas.
  Vorige zomer heb ik deze gebruikt met mijn kameraad en zijn vriendin.
  Diens vriendin heeft ADHD en heeft een lichte vorm van pdd-nos.
  Hij heeft niets maar snapt ons beiden wel.
  Ikzelf heb Asperger.
  Die autipas heeft een uitkomst geboden.

  Afgelopen zaterdag een week terug ben ik wezen uiteten.
  Weer met dezelfde personen.
  Ikzelf had last van de drukke kinderen die iedere keer om ons tafel heen renden.
  En niet alleen dat.
  Ze zaten ook steeds bij ons tafel in de buurt en zich daar verstoppen.
  Nog geen anderhalve meter bij ons vandaan.
  Ook die kameraad zijn vriendin had er last van.
  Hijzelf trouwens ook.
  Toen ben ik naar de balie gegaan van dit restaurant.
  Heb mijn autipas laten zien - die het meiske niet eens kende - en we kregen prompt een andere plek.
  Natuurlijk waren er weer anderen mensen die afkeurend zaten te kijken.
  Maar daar was het hem niet om te doen.
  Wat dat betreft kan zo'n autipas goed werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opmerkelijk hoe ze theoretisch weer dingen bedenken. "Briefje van je arts", daar is een autipas toch voor lijkt mij? Jammer dat ik pas sinds kort de diagnose Asperger heb gekregen. Ben nu in de dertig, daar had ik vroeger veel meer aan gehad in al die parken!

  En wat betreft restaurants, in de meeste restaurants is het geen probleem als je van tafel veranderd. Meldt het wel even bij het bedienend personeel, anders worden je bestellingen aan de verkeerde tafel bezorgd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n autipas,maar voor mijn dochter van 11 die ADHD,ODD en allerlei stoornissen heeft is er geen pas.Jammer dat je weer ëen bepaalde stempel"moet hebben om ergens gebruik van te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mariska,
   Beetje late reactie van mijn kant, komt door de vakantie, maar daardoor ook wel mosterd na de maaltijd voor deze vakantie, maar misschien alsnog voor een andere vakantie...?

   Niet elk park accepteert de autipas, bv de Efteling, daar heb je een doktersverklaring nodig waarin staat dat je kind niet in de reguliere wachtrij kan staan en begeleiding nodig heeft. Ook bij veel andere parken is het verstandig om eerst te bellen om te horen wat er mogelijk is. Of je nu autisme hebt (met een autipas) of wat anders dat maakt dat je niet 'gewoon' van een dagje uit kunt genieten, het is altijd raadzaam om eerst contact op te nemen met het park. En ja, als ze gewoon de autipas accepteren is dat handig, maar een doktersverklaring is meestal niet zo ingewikkeld om te krijgen (als je tenminste een goede huisarts hebt, maar dat is weer een ander verhaal). En ook dan kun je van een dagje uit genieten.

   Ja, het is natuurlijk wel zo dat je als ouder van een bijzonder kind weer bijzondere dingen moeten doen om gewone dingen mogelijk te maken. Dat is soms wel frustrerend.

   Verwijderen
 4. Mooie opmerking! ouders van een bijzonder kind,moeten soms bijzondere dingen doen!
  Uiteindelijk zijn we naar Pony park slagharen geweest.Had een doktersverklaring keurig op zak,maar er werd niet eens naar gevraagd..... Tja,voor niks in de stress gezeten.....

  BeantwoordenVerwijderen