maandag 9 november 2009

Lego

Wat is dat toch fantastisch speelgoed dat Lego. Goede handleidingen, stukjes die goed passen, geen ergernis die je soms hebt bij de goedkope varianten... Maar hoe ruim je dat allemaal overzichtelijk op.

Onze oudste heeft daar nooit geen moeite mee, alles in een doos en een klein doosje voor de kleine stukjes. En hoewel hij vaak moeite heeft om iets te vinden heb ik hem nooit hoeven helpen om een Lego stukje te vinden.
Bij onze jongste is dat wel anders. Hij wil het liefst alles in aparte dozen, en dan niet per soort stukjes, maar per doos wat je ermee kan bouwen, wat mij weer niet echt handig lijkt, want dan ben je nog zo aan het 'rommelen' voor dat ene stukje. Nu hij net jarig is geweest en er weer de nodige aanvulling is geweest op zijn Lego voorraad wordt dit probleem wel heel urgent.
We zijn het er alleen niet over eens wat nou het meest overzichtelijk is. Gelukkig heeft mijn vriend net een mooie verdeeldoos gevonden waar de kleine stukjes overzichtelijk in kunnen. Dan ga ik van de week nog een keer met onze jongste naar de Xenos of zo om te kijken wat voor een dozen hij erbij wil hebben. Hopelijk komen we eruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten