maandag 9 november 2009

Een extraatje voor je zorgverleners

De meeste mensen die werken krijgen in december een kerstpakket van hun werkgever. Ook zorgverleners die werken voor iemand met een PGB kunnen in december een extraatje krijgen. Dat noemen ze een feestdagenuitkering.
Dit jaar mag je per zorgverlener 272 euro geven, als je nog zoveel budget over hebt tenminste. Deze 272 euro wordt door de belastingdienst wel als inkomen van de zorgverlener gezien waar nog de nodige heffingen vanaf gaan.
Als je gebruik maakt van de SVB voor je salaris administratie kun je een feestdagenuitkering formulier opvragen bij de SVB. Als je zorgverlener een vast maandbedrag verdient vul je bij de maand in december. Betaal je de zorgverlener achteraf via urendeclaraties dan geef je als maand november op. In beide gevallen krijgt de zorgverlener het netto bedrag voor de kerst op zijn rekening gestort.
Maak je geen gebruik van de SVB dan kun je dit bedrag gewoon zelf aan je zorgverlener betalen. Moet je er wel rekening mee houden dat dit bedrag bij het jaarinkomen van je zorgverlener opgeteld wordt wat je aan het eind van het jaar aan de belastingdienst moet doorgeven.

Meer hierover kun je lezen op de site van de SVB of pgb-plein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten