zaterdag 3 oktober 2009

Nieuwsflits 12 over Meldactie AWBZ, ZZP, spoeddebat en informatieavonden.

Nieuwsflits  12  van budgethoudersvereniging Naar-Keuze

 

30 september 2009,

 

Beste leden van Naar-Keuze en andere belangstellenden,

 

Meldactie AWBZ

Wij krijgen steeds meer signalen dat mensen minder begeleiding of zorg geïndiceerd krijgen.  In april vond de eerste meldactie plaats. Via deze link treft u een document aan over de uitkomsten. Van 28 september tot 10 oktober vindt de tweede meldactie plaats. Ook als u al in april hebt gemeld, verzoeken wij u toch uw ervaringen, zorgen, klachten kenbaar te maken.

 

Uw eigen verhaal
Krijgt u minder zorg? Hoe gaat u dat oplossen? Lukt het om een oplossing te vinden? Raakt u overbelast als mantelzorger (verzorgende partner, vriend, familielid)? Meld het ons. Want ook dit najaar wordt in kaart gebracht wat de veranderingen in de AWBZ voor u betekenen.

Meld uw ervaringen
U kunt uw ervaringen melden van maandag 28 september t/m vrijdag 9 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer:
 (030) 27 27 318.

’s Avonds is het meldpunt te bereiken op maandag 28 september, donderdag 1 oktober, maandag 5 oktober en woensdag 7 oktober van 18.00 -21.00 uur.

Naar-Keuze medewerkers
De meldlijn wordt bemenst door medewerkers van de bij Platform VG aangesloten organisaties. U kunt op de aangegeven tijdstippen bellen. Op onderstaande tijdstippen is de telefoon door Naar-Keuze medewerkers bemenst:
- donderdag 1 oktober  van 18.00 - 21.00 uur
- maandag 5 oktober. van 13.00 - 16.00 uur
- woensdag 7 oktober van 18.00 - 21.00 uur
- vrijdag 9  okt. van 13.00 - 16.00 uur

U kunt uw klachten ook via internet melden. De internetvragenlijst is beschikbaar t/m 19 oktober 2009. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

 

Informatieavonden PGB
Op 6 oktober vindt een informatieavond plaats in Harderwijk over PGB, de stand van zaken en consequenties van de herindicatie ‘Begeleiding’ ZZP enz. Lees verder en meld aan via deze link. Er vinden later dit jaar nog bijeenkomsten plaats in Deventer, Doetinchem en Arnhem. Lees verder…

 

Help ik krijg opeens een ZZP!
Veel ouders krijgen met de herindicatie opeens te maken met een ZZP (Zorgzwaartepakket) in plaats van een indicatie in functies en klassen. Dat komt omdat iedereen die meer dan achttien dagdelen zorg nodig heeft (een etmaal is zes dagdelen ( 6 x 4 uur = 24 uur) en 3 etmalen ( 72 uur) is de grens voor een indicatie in functies en klassen of een zorgzwaartepakket. Iemand die Tijdelijk verblijf 2 etmalen (klasse 2) heeft, 9 dagdelen begeleiding groep (dagbesteding) komt al boven de achttien dagdelen uit. ( TV klasse 2 is 12 dagdelen en 9 dagdelen begeleiding groep komt op 9 dagdelen. Dan krijgt men dus met een ZZP te maken. Dit ZZP kan door het zorgkantoor weer worden omgezet in een indicatie in functies en klassen, zie onze vertaaltabel. Per functie kan bij het zorgkantoor worden aangegeven of men deze in natura (ZIN) wenst of in een PGB. Overigens geven veel medewerkers van MEE, CIZ en zorgkantoren aan dat de combinatie PGB en ZIN niet mogelijk zou zijn, maar dat is wel degelijk het geval, aldus het College van Zorgverzekeraars! Tijdens de informatieavonden zullen we hier uitgebreid bij stil staan!

 

Telefonisch Spreekuur
Vanaf 1 oktober is ons telefonisch spreekuur weer operationeel. Net als vroeger zijn wij rechtstreeks bereikbaar iedere maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt ons bereiken via telefoon 0481 374589.

 

Spoeddebat
Volgende week wordt een spoeddebat gepland over de gevolgen en uitvoering van de Pakketmaatregel. Via Naar-Keuze en Platform VG zullen wij de Kamerleden informeren over problemen waar onze leden tegenaan lopen. Volgende week heeft Naar-Keuze overleg met VWS (speciale team dat zich bezig houdt met ongewenste gevolgen van de pakketmaatregel/ herindicatie ‘Begeleiding’. Wilt u dat wij ook aan uw situatie aandacht besteden, laat het ons weten via algemeen@naar-keuze.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Dorien Kloosterman

Adviseur Naar-Keuze
Geen opmerkingen:

Een reactie posten