donderdag 15 oktober 2009

Alles weer op de rails

Nou, hé hé, de eerste rugzak overleggen van dit jaar hebben we weer achter de rug.

Bij de jongste is er nog niet zoveel veranderd, de juf kende wij al van de kleuters, de zieke IB-er werd opgevangen door degene die onze jongste begeleid in de rugzak-uren. Alleen aan de nieuwe AB-er moet ik toch wel even wennen. De vorige had nogal de neiging om wel heel veel dingen op tafel leggen, en altijd was de tijd tekort, zodat je soms met een punthoofd weer thuis kwam. De nieuwe is daar juist het tegenovergestelde van, en neemt alle tijd om alles heel rustig uiteen te zetten. Bovendien is het overleg nu na schooltijd, zodat je niet de druk voelt van het moeten haasten, want er moeten weer lessen overgenomen worden. Maar dan komt op een gegeven moment de jongste aan de deur of het nog lang duurt, hij was uitgespeeld op de computer, gelukkig had de juf voor hem een nieuwe hersenkraker.

Bij de oudste was het een heel gedoe om iedereen op één moment rond de tafel te krijgen. De een kan niet op maandag en vrijdag, de anderen niet op dinsdag of woensdag, blijft alleen de donderdag over en eigenlijk kan die ook niet, maar goed, dan moet maar iets even wachten. Ook hier was een nieuwe AB-er, nieuwe mentor en nieuwe huiswerk-begeleider. Nieuw was ook dat onze oudste erbij mocht zitten, dat is toch ook wel even wennen, je moet oppassen dat je niet over zijn hoofd heen gaat praten. (Ben benieuwd wat hij er zelf van vond).

In ieder geval zijn over beide jongens de punten besproken waar dit jaar opgelet moet worden: verder gaan met de klassen-voorlichting en aandacht aan het werkstuk en spreekbeurt bij de jongste. Decaan, open dagen, voorbereiding HBO voor de oudste.
Blij dat alles weer goed op de rails staat en dat we gezichten gezien hebben bij de nieuwe namen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten