vrijdag 9 oktober 2009

Infoavond autisme voor grootouders

MEE Oost-Gelderland organiseert op maandag 26 oktober een voorlichtingsavond over autisme voor grootouders van kinderen met een autistische stoornis. Deze avond wordt gehouden in de aula van de Hamalandschool aan de Van Ostadestraat 17 in Lichtenvoorde en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is er ontvangst met koffie en thee.

De autistische stoornis van een kind heeft veel invloed op het familieleven. Daarom organiseert MEE Oost-Gelderland op deze voorlichtingsavond voor grootouders. Consulenten Marianna Jonge Vos en Marinke Boom geven tijdens deze avond uitleg over autisme.
Grootouders van kinderen met autisme kampen, net als de ouders, met een aantal onzekerheden. Ten eerste natuurlijk omdat ze te maken krijgen met het verdriet en de zorgen van hun eigen kinderen die ze zo graag een onbezorgd leven gunnen. Ten tweede het verdriet om een kleinkind dat het moeilijk heeft in het leven. Soms zijn grootouders daardoor geneigd de problemen wat weg te wuiven om hun kinderen en zichzelf gerust te stellen. Bij de ouders kan dat een gevoel oproepen dat ze niet serieus genomen worden. Opmerkingen als “bij ons thuis gedraagt hij zich heel anders” of “wij hebben nooit problemen met hem” kunnen dan hard aankomen. Zeker bij ouders die zelf op dat moment zelf veel onzekerheden hebben. In die periodes hebben ze meer dan ooit behoefte aan steun en hulp. Juist van de familie. Voorlichting over autisme kan dan tot meer begrip leiden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinke Boom van
MEE Oost-Gelderland, T 0314 34 42 24 of m.boom@mee-og.nl

bron: website Ouders Helpen Ouders

Geen opmerkingen:

Een reactie posten