zaterdag 10 juli 2010

Weekendje weg


Hee, jongens, mijn favoriete band speelt de eerste dag van de vakantie op een festival. Zullen we daarheen gaan?
Onze jongste kreeg meteen pretlichtjes in zijn ogen. Ja, daar hadden ze wel zin in.
Zo gezegd, zo gedaan.
Een huisje voor twee nachten in de buurt gereserveerd, meteen maar een lang weekend van maken. Daarna moest ik weer werken.

Eerst zijn we naar het huisje gegaan, alles in orde gemaakt en toen op naar het festival. Gelukkig was het festival gratis, dus als ze het niks vonden waren we ook zo weer weg, maar dat was niet nodig.
Toen we kwamen was het nog rustig, dus konden ze zich het terrein mooi eigen maken. Een plekje uitgezocht waar we onze spullen kwijt konden waar steeds een van ons was, een mooie uitvalsbasis.
De oordopjes had de jongste bij de eerste band die hij hoorde nog wel nodig, maar later niet meer. Ze konden ook bonnen verdienen door drink-bekers te verzamelen, waar ze druk mee bezig zijn geweest (3 bonnen verdiend!).
Blote voeten in de sandalen is anders uit den boze, want dan krijgen ze allemaal pruttel tussen de tenen, maar daar hebben we ze niet over gehoord. Onze jongste heeft zelfs helemaal alleen een frikandel uit de automaat getrokken. Wel zei hij een paar keer dat hij zin had om naar het huisje te gaan. Niet dat hij meteen al weg wou. Ik denk omdat het huisje op dat moment het enige was wat echt vaststond, houvast gaf.
Onze oudste ging ook lekker zijn eigen gang en stond dan hier en dan daar weer te kijken. Al met al een leuk festival. De jongens hebben genoten, en dus wij ook!

Al is het in zo'n huisje wel allemaal anders dan thuis. Normaal gesproken maken ze van hun kleren een net stapeltje en leggen dat op een vaste plek. Maar in dat huisje was geen vaste plek, dus werden de kleren ook niet op een stapeltje gelegd, maar gewoon op een hoop op de bank. Ach, dat kan de pret niet drukken. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen.
En een festival samen met hun is goed te doen.
Voor herhaling vatbaar!


2 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Via Google kwam ik op je website terecht en ben ik wat logs van je gaan lezen....

  Wat fijn dat het weekendje weg een succes was! Als moeder maakt het je altijd gelukkig als je je kinderen ziet genieten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Tulip, leuk dat je mijn blog hebt gevonden.
  Ja, als de kinderen genieten kun je als ouder ook genieten!

  BeantwoordenVerwijderen