maandag 26 juli 2010

Rondmail 92 (12-07-2010)


RONDMAIL PGB nummer 92
Colofon
Deze RONDMAIL krijgt u via de webmaster van www.pgb-vg.nl .
Het staat ontvangers vrij om deze mail aan andere in PGB ge├»nteresseerden door te mailen. Mocht u de RONDMAIL rechtstreeks willen ontvangen meldt u dan aan via de website www.pgb-vg.nl.
Na bevestiging van de aanmelding ontvangt ook u de komende RONDMAIL.
Afmelden kan via de link onderaan het bericht.
Stuur de RONDMAIL gerust door en geef daarbij de tip dat aanmelden kan via: www.pgb-vg.nl Afmelden kan via de link helemaal onder deze Rondmail. Ook bij verandering van uw mail adres: via oude mailadres afmelden en dan met het nieuwe adres opnieuw aanmelden. Met 5200 ontvangers is het voor mij helaas geen doen meer om dat 'met de hand' te doen.

PGB wachtlijst

Er is de afgelopen weken al heel veel over geschreven en gezegd, demissionair minster Klink denkt terug grip te krijgen op de AWBZ uitgaven door een PGB stop in te voeren. Naar mijn mening een maatregel  zonder visie maar wel met veel ongewenste consequenties. Over de maatregel, wie er wel en niet mee te maken krijgt, de uitzonderingen enz. verwijs ik graag naar www.pgb.nl en www.naar-keuze.nl
Graag jullie aandacht voor onderstaande initiatieven:
pgbwachtlijst.petities.nl de online petitie tegen de PGB wachtlijst. Vul in je gegevens, nu al ruim 9500 ondertekenaars.
www.naar-keuze.nl/1412 meldactie van Naar Keuze
PGB en onderwijs
In al het PGB stop geweld zouden we misschien zomaar vergeten dat er nog meer zaken spelen. Er is eindelijk duidelijkheid over de compensatie maatregel PGB en Onderwijs. Als er vanwege de pakketmaatregel (veranderde regelgeving rond de functie Begeleiding) een probleem is om AWBZ begeleiding op school te continueren is er nu een compensatie maatregel. Informatie en een aanvraagformulier op  www.wec-raad.nl/?pid=426 .
Ik hoor graag, via hdb@ziggo.nl of er al ervaringen zijn met de aanvraag en de inzet van deze extra middelen.
PGB TV
Een informatie site met veel filmpjes over PGB, de aanvraag, de verantwoording, de zorgovereenkomsten op www.pgb.tv
Niet vergeten: stuur de verantwoording over de eerste helft 2010 voor 11 augustus naar het Zorgkantoor. Lukt dat niet, bv door vakantie, vraag via een email, briefje of telefoontje 2 weken uitstel. Dat mag geen probleem zijn.

Bastian

Trouwe bezoekers van mijn website, lezers van de Rondmail hebben de afgelopen jaren mijn ervaringen met de indicatiestelling voor mijn zoon Bastian (19 jaar, ernstig verstandelijk gehandicapt, autistisch) kunnen volgen. Na 5 jaar kan ik daar eindelijk een punt achter zetten. De aanvraag zoals ik die gedaan had in augustus 2005 is eindelijk door het CIZ gehonoreerd. Na 2 rechtszaken en een behandeling bij de Centrale Raad voor Beroep hebben de rechters van de Raad Bastian in het gelijk gesteld. CIZ heeft, per 01-01-2006, een nieuw besluit genomen. Zorgkantoor nieuwe toekenningen gedaan en afgelopen weekend kwam eindelijk de laatste brief van het CIZ met de toezegging van de door de rechters opgelegde schadevergoeding (wettelijke rente).
Dit dossier kan dicht en Bastian kan genieten van zijn prachtige woonplek in een super gezellig Thomashuis. Natuurlijk hou ik als zijn wettelijk vertegenwoordiger daar de regie op, komt hij nu wekelijks met veel plezier thuis logeren en heeft hij een afwissend PGB dagprogramma.
Vakantie en daarna
Komende weken kan er wat vertraging zitten in het beantwoorden van de vragen in de BerichtenBox van www.pgb-vg.nl. Maar stel ze gerust, ik ga ze beantwoorden.
Ook blijf ik, via mijn PGB advies bureau, beschikbaar voor hulp bij (her)indicatie, voorlichtingen, workshops en allelei ander PGB klussen. Voor bezwaar procedures verwijs ik graag door naar www.belangenbehartiger.nl.
Fijne vakantie en tot een volgende Rondmail.
 Tot zover RONDMAIL nummer 92.
Meldt u aan via onderstaande site om de RONDMAIL ook rechtstreeks te ontvangen. Reacties, vragen, tips of toevoegingen zijn meer dan welkom.
Groet
Hans
HdB(c)2010
---
De nieuwsbrief is gratis en eenvoudig verzonden door Enormail.nl. Klik hier om ook gratis nieuwsbrieven te verzenden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten