woensdag 26 mei 2010

De maand mei

Het is me de maand wel.
Dat begint natuurlijk al met Koninginnedag.
Dan heeft de één twee weken vakantie, de ander moet in die 2 weken toch nog 3 dagen naar school.

De jongste moest meteen na de vakantie een werkstuk inleveren. Alles was al wel goed doorgenomen met de rugzakbegeleider, maar thuis moest er nog het een en ander uitgetypt worden en plaatjes bij gezocht worden. Dat is op zich zo gedaan, maar uiteindelijk moest alles toch nog in het laatste weekend gedaan worden.

Dat weekend was ook het weekend voordat onze oudste een week op studiereis ging. Op school hebben ze al modules gevolgd zodat ze van te voren weten waar ze heen gaan en waarom en je leert je reisgenoten kennen.
Natuurlijk hebben we van te voren een gesprek gehad met een van de begeleiders van school. In dit geval kwam het mooi uit dat de zorgcoördinator meeging die onze zoon onder zijn hoede nam.
En ik moet zeggen dat onze oudste zelf alles gedaan heeft (met een beetje hulp van mij). Zelf een lijstje gemaakt met spullen die mee moesten. Zelf alles klaargelegd op bed en nadat we het samen bekeken hebben alles in de koffer gepakt. En hij heeft er zelfs aan gedacht om ons een sms-je te sturen toen hij daar was. Natuurlijk was hij wel moe na de lange nachtelijke reis naar huis, waarin hij geen oog dichtgedaan heeft. Maar met een beetje rust was hij zo weer de oude. Dat is ook wel een anders geweest!

Daarna was tijd voor de jongste om op schoolreisje te gaan. Op internet hebben we eerst filmpjes gekeken van het attractiepark waar hij heen ging en ik had thuis nog een plattegrond liggen die hij ook handig vond. Hij had een maatje dat ook niet zo'n durfal was, dus geen probleem dat ze niet in de achtbanen durfden. Bovendien, als het echt niet zou gaan met zijn maatje, dat mocht hij zich bij een ander groepje aansluiten, bij een meisje dat altijd heel aardig voor hem is. Maar daar heeft hij geen gebruik van hoeven maken. Natuurlijk was hij wel moe, maar ook blij dat het goed gegaan was.

En dan staat het volgende project alweer voor de deur: Spreekbeurt van onze jongste, niet echt handig gepland (vonden wij al bij voorbaat, had dat niet wat eerder gekund voor al deze gekke dagen?) maar zoonlief zei toen dat het wel ging. Ondertussen hebben we toch even met de juf overlegd en de spreekbeurt twee weken uitgesteld, want tussendoor gaan ze ook nog een keer met de klas zwemmen. Het wordt zoveel, zo druk allemaal.

Ondertussen heeft onze oudste alweer het rooster voor de laatste toestweek. Wat vliegt de tijd toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten