maandag 19 april 2010

Punthoofd


Het was me de week wel.
Het begon al met dat ik een paar afspraken moest maken, maar de telefoon deed het niet, of nee... de telefoon deed het wel, maar niet alle lampjes van het modem deden het..of nu toch wel... nee.. ja..vlug bellen....maar helaas aan de andere kant van de lijn kwam ik niet door...de lampjes van het modem waren weer uit.
Daarnaast was ook nog de uitlaat van onze auto kapot, en we moesten van het weekend een paar ritjes maken, maar je kunt niet bellen naar een garage, want het modem heeft kuren.

Daarnaast zat de week ook nog 'vol' met aparte dingen: Een sportdag van de jongste (mijn vriend gaat op dat soort dagen altijd mee); Een gesprek met de begeleider van onze oudste die met school een week naar Praag gaat; De zwemles die een kijkles is; Open dag van de HAN; een jarig nichtje (cadeautje!).

Maar met een kapotte uitlaat kom je niet ver. Gelukkig is die wel gemaakt, maar hoe gaan we het een en ander combineren. De zwemles en de open dag is vrij lastig. Ik dacht dat onze jongste wel één keer de zwemles kon overslaan. Zodat mijn vriend mee kon naar de HAN, (ik was al in de herfst geweest met onze oudste, de meerwaarde van deze open dag zou zijn dat mijn vriend ook een indruk kreeg). Maar nee, aan de zwemles moest niet getornd worden. Oké, dan ga ik met de jongste naar zwemles (hoe, wat of waar weet ik ook niet, want mijn vriend gaat altijd, maar onze jongste weet gelukkig alles precies te vertellen, dus daar komen we wel uit, dacht ik) dan kan mijn vriend met de oudste naar de HAN. Maar dat ging niet door... ik weet niet precies waarom.
Wel dus een onverwachte vrije dag, kan ik wat achterstallige mail gaan beantwoorden, maar het modem doet het niet, dus ik kan ze niet versturen (en dan moet je niet denken dat ik ze vast typ, zodat als het modem het wel doet, ik ze meteen kan versturen, nee.... )

Tussendoor steeds bezig met de stekker van het modem, want dat lees je dan: Stekker er uit, 30 seconden wachten, stekker er weer in, dan pas de router aan zetten. Maar dat mag niet helpen. Het maakt helemaal niet uit of je de stekker er nou wel of niet uithaalt, die lampjes leiden gewoon een eigen leven....
Tussendoor wel de website kunnen checken op storingen of werkzaamheden, maar er is niks bekend. Met veel geduld kwam ik eindelijk op de pagina terecht waar ik een klacht kon indienen. En prompt dat zo'n modem dan weer helemaal doet wat ie doen moet.

Eén ding is me de afgelopen week wel duidelijk geworden. We kunnen er maar beter gewoon vanuit gaan dat er in dit huis vier autisten wonen.

2 opmerkingen:

 1. Tjongejonge, ik heb je bericht met open mond zitten lezen. Wat heb ik het dan gemakkelijk in mijn eentje!

  Ik kan me mateloos storen aan dingen die niet doen wat ze moeten doen, maar als je daarnaast ook nog met een gezin moet jongleren kan ik me goed voorstellen dat je daar een punthoofd van krijgt.

  Laat me je een rimpelloze week toewensen met een feilloos modem!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Peter, met het modem gaat nu alles goed.

  Deze week is nog niet helemaal rimpelloos. De juffen van de jongste vieren hun verjaardag en aan het eind van de week geven ze een voorstelling voor de ouders. De oudste loopt twee dagen bij huis omdat er herkansingen zijn en hij die niet heeft. Komt wel goed uit, want hij is een beetje verkouden. Hebben we ook nog een rugzak-overleg en mag ik plaats nemen in de stoelen van de tandarts en kapper.

  Volgende week komen we in wat rustiger vaarwater terecht, het is een korte schoolweek en daarna is het meivakantie!

  BeantwoordenVerwijderen