zondag 21 maart 2010

Wat is het huiswerk?


Meestal is dat niet zo'n probleem. Onze oudste schrijft alles netjes op in zijn agenda. Maar als je afwezig bent geweest heb je natuurlijk niks op kunnen schrijven. In de onderbouw was dat geen probleem, je hebt een telefoonlijst, kiest een leerling uit die je wel mag en belt wat het huiswerk is. In de bovenbouw is dat anders. In verband met de privacy krijg je geen telefoonlijst meer. Bovendien zit je door de keuzevakken niet meer altijd met dezelfde leerlingen in de klas.

Gelukkig krijg je voor de proefwerkweek wel een lijst waar alle klasgenoten op staan en in welk lokaal ze moeten zitten voor welk vak. Handig, kun je goed zien met wie je de meeste vakken samen hebt, want dat is iets wat hij echt niet weet. De mentor heeft ook een telefoonlijst opgesteld en uitgedeeld in de klas, want er zitten maar liefst 5 zorgleerlingen in klas (ligt ook aan het profiel hoor). Geen probleem dus zou je denken, maar waar is die telefoonlijst nou weer gebleven? Het hele huis én schooltas op de kop, maar geen telefoonlijst.

Inmiddels heeft onze oudste aan iemand het e-mailadres gevraagd. Kon hij dit weekend meteen gebruik van maken, want wij waren naar een open dag geweest. Het huiswerk netjes doorgekregen, aan de slag dus. Nou nee, de boeken liggen nog op de huiswerkbegeleiding..... Zucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten