woensdag 10 maart 2010

Vast in de structuur


Toen onze oudste op de middelbare school begon zat hij donderdag namiddag op een zwemclub. Omdat we dit heel belangrijk vonden voor zijn sociale contacten hoefde hij op donderdag middag niet naar de huiswerkbegeleiding. Inmiddels doet hij wat anders en zou donderdags wel naar de huiswerkbegeleiding kunnen, maar één middag vrij van de begeleiding vinden wij prima. Het zijn al met al best lange dagen, om iets over acht vertrekt hij 's morgens om tegen zes uur pas weer thuis te komen.

Dit jaar heeft hij op vrijdag middag geen lessen, we hadden dus voorgesteld dat hij op donderdag wel naar de huiswerkbegeleiding zou gaan, zodat hij vrijdagmiddag echt weekend heeft. Maar dat vond hij geen goed idee, hij was het nu eenmaal zo gewend.

Nu gaan we vrijdag naar de open dag van Saxion en kan hij dus niet naar de huiswerkbegeleiding. Daarom vinden wij het beter dat hij toch voor één keer donderdag naar de huiswerkbegeleiding gaat, anders komt hij misschien te veel achter. Het moet toch een keer kunnen om die twee dagen om te wisselen. Maar dan zit hij ons aan te kijken....of dat we gek zijn of zo.

Nee, het is niet makkelijk om een structuur die er al zo lang in zit te doorbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten