zaterdag 13 april 2013

Ontslagen

Onze jongste zit alweer een poos in de brugklas.
Het kost hem best  veel energie.
Hij maakt lange dagen, eerst naar school, dan door naar de begeleiding. 
Bij thuiskomst is het meestal al weer tijd voor het avondeten. 
En hoewel het hem veel energie kost, doet hij het wel goed. 

Hij heeft zulke mooie cijfers dat hij zelfs zou kunnen opstromen, maar dan moet hij nog meer tijd besteden aan zijn huiswerk, dus dat lijkt ons op dit moment geen optie.

Bij de begeleiding hebben ze hem goed leren plannen met de 1 blik agenda. Hij is ook heel plichtsgetrouw in het maken en leren van zijn huiswerk. Vakinhoudelijk hoeven ze hem niets bij te brengen, en qua planning heeft hij alles al geleerd. Hij doet het dus zo goed, dat ze hem 'ontslagen' hebben bij de groepsbegeleiding.

Natuurlijk wilden we hem niet meteen helemaal aan zijn lot overlaten en gingen graag in op het aanbod om hem 1x in de week individueel te laten begeleiden. Op voorwaarde natuurlijk dat het uit het PGB betaald kan worden.

Zo gezegd, maar niet zo gedaan. Wat bleek, de organisatie heeft zo'n hoog uurtarief, dat ik het niet mág betalen uit het PGB.
Zoals je op deze website van Menzis kunt lezen mag het uurtarief voor individuele begeleiding niet meer zijn dan €63, en daar zaten ze dik boven. Toen was het mijn beurt om hen te 'ontslaan' (c.q. niet te tekenen). Natuurlijk heb ik hun uitgelegd waarom ik de overeenkomst niet kon tekenen en of het niet mogelijk was om hun tarief aan te passen. 

Ze vonden het een vreemd verhaal, want ze hadden er nog nooit van gehoord. In eerste instantie wilden ze de bal bij mij neerleggen, om het uit te zoeken, maar daar heb ik voor bedankt, het is zoals het op de website van Menzis staat, daar hoef ik verder niks meer aan uit te zoeken! Of ze zakken met hun tarief, of ik teken niet, want als er een intensieve controle komt, ben ik fout en kan alles terugbetalen, was ik niet van plan.

In eerste instantie was het toen einde verhaal, maar nog dezelfde dag kreeg ik alsnog een mailtje waarin stond dat ze het gingen uitzoeken. Dat uitzoeken heeft wel even geduurd, maar uiteindelijk heeft het er toe geleid dat ze de tarieven voor PGB-houders hebben aangepast.

Ik hoop alleen dat er geen ouders zijn die, net zoals deze organisatie, geen flauw idee hadden van dit maximaal uurtarief, en achteraf bij een intensieve controle de pineut zijn. Met als gevolg dat ze 'ontslagen' worden om een PGB te beheren.

1 opmerking:

  1. Sneu als ze van alles proberen om er meer uit te halen. Hopelijk komt alles goed bij iedere ouder!

    BeantwoordenVerwijderen