zondag 27 november 2011

Ondertussen bij ons thuis

Lang geleden dat ik wat geschreven heb op mijn blog.
Heb er ook niet echt de puf voor gehad.
Ik werk nu een extra dag buitenshuis en dat is echt buiten. Met dit koude weer vreet dat energie. Daarnaast hebben we veel gedaan voor de buurvrouw (en haar dochter).

Onze oudste gaat nu naar Arnhem naar school.
Dat is vroeg op en laat thuis voor hem. En soms nog later als de treinen het weer laten afweten. Maar dus ook vroeg op voor mij, want ik vond het zelf ook altijd fijn als mijn moeder beneden was voor ik naar school ging en ze me een beetje hielp met alles wat mee moet.
Voor zover wij het meekrijgen (want op het HBO is de student zelf verantwoordelijk) gaat het goed, natuurlijk met begeleiding, zowel vanuit school als vanuit het PGB.

Voor onze jongste is de verlenging van het rugzakje de deur uit. Hopelijk krijgt hij hem weer, want dat is wel makkelijk voor de school waar hij straks heengaat. Verder wordt er op school veel aandacht besteed aan de schoolkeuze voor straks. Er zijn masterclasses, open bussen dag, voorlopig advies gesprek en noem zo maar op. Daar komen straks nog weer het bezoeken van de open dagen bij.
Ook hij doet het goed, iedereen (wij ook) zien hem groeien en hij wil ook echt zelf dingen alleen gaan doen of oplossen en dus niet dat de grote mensen het allemaal voor hem regelen.

1 opmerking:

  1. Je hebt gewoon een heel druk leven. En als je energie uit bloggen haalt - ligt het even stil. Dat is soms beter dan.

    Succes met je werk.

    BeantwoordenVerwijderen