donderdag 9 juni 2011

PGB actie-estafette


Vandaag start de estafetteactie van Per Saldo, met steun van de gehele patiënten- en gehandicaptenbeweging, tegen de afbraak van het pgb. Deze estafette zal eindigen in een grote manifestatie op donderdag 23 juni in Den Haag. Doe mee waar u kunt, het is nu of nooit! U vindt de actuele actie-agenda op www.pgb.nl.
Actieagenda
START ACTIES Donderdag 9 juni, Tweede Kamer Den Haag, 19.30 uur
Donderdag 9 juni start Per Saldo de acties tegen de afschaffing van het pgb tijdens het spoeddebat om 19.30 uur in de Tweede Kamer. Die avond debatteert de Tweede Kamer over de opeenstapeling van maatregelen voor mensen met een handicap (speciaal onderwijs, Wsw, Wajong, pgb).
De publieke tribune in de plenaire zaal is helaas ontzettend klein. Toch is het belangrijk dat we er zijn en onze stem laten horen, ook al zullen we met veel mensen buiten staan. Als u kunt, kom naar Den Haag. Per Saldo deelt protestposters uit die u kunt gebruiken bij andere estafetteacties of op de grote manifestatie op 23 juni.
ESTAFETTE Vrijdag 10 juni, Binnenhof, Den Haag, 10.00 uur
Wekelijkse Ministerraad. De bewindslieden betreden voor tien uur de Trêveszaal in het gebouw van het ministerie van Algemene Zaken aan het Binnenhof. Bent u in de buurt: vraag bijvoorbeeld met een poster aandacht voor ons protest.
ESTAFETTE Dinsdag 14 juni, Tweede Kamer Den Haag, 14.00 - 15.00 uur
Het wekelijkse vragenuurtje met leden van het kabinet. Het hoeft deze dag niet over het pgb te gaan. De publieke tribune in de plenaire zaal is helaas ontzettend klein. Toch is het belangrijk dat we zoveel mogelijk aandacht vragen voor ons protest en onze stem laten horen daar waar leden van het kabinet aanwezig zijn.
ESTAFETTE Woensdag 15 juni, Den Haag
Doelgroepgerichte verrassingsactie in voorbereiding. Meld u aan op www.pgb.nl voor deze woensdagmiddag. Later krijgt u de details.

ESTAFETTE Woensdag 15 juni, Café De Wolwaag Maastricht, 19.30 uur
Politiek Café JOVD met de voorzitter van de programma-commissie van de VVD, Jan Anthonie Bruijn.
U kunt aanwezig zijn of de bezoekers voor aanvang aanspreken over de plannen met het pgb. Laat uw protest zien met een poster.
ESTAFETTE Donderdag 16 juni, Tweede Kamer Den Haag, 10.00 - 13.00 uur
Hoorzitting, ronde tafelgesprek over het pgb.
De publieke tribune in de Suze Groenwegzaal, één van de vergaderzalen in de Tweede Kamer, is helaas ontzettend klein. Toch is het belangrijk dat we er zijn en onze stem laten horen, ook al zullen we met veel mensen buiten staan. Per Saldo deelt protestposters uit.
ESTAFETTE Donderdag 16 juni, Den Haag
Doelgroepgerichte verrassingsactie in voorbereiding. Meld u aan op www.pgb.nl voor deze donderdagmiddag. Later krijgt u de details.
ESTAFETTE Vrijdag 17 juni, Binnenhof, Den Haag, 10.00 uur
Wekelijkse Ministerraad. De bewindslieden betreden voor tien uur de Trêveszaal in het gebouw van het ministerie van Algemene Zaken aan het Binnenhof in Den Haag. Bent u in de buurt, vraag bijvoorbeeld met een poster aandacht voor ons protest.
ESTAFETTE Zaterdag 18 juni, Reehorst Ede, 9.30 tot 13.00 uur
Partijraad VVD pensioenen getiteld 'solidariteit tussen generaties'.
Ontmoet de VVD-leden bij aankomst of bij vertrek. Laat uw protest zien met een poster.
ESTAFETTE Dinsdag 21 juni, Tweede Kamer Den Haag, 14.00 - 15.00 uur
Het wekelijkse vragenuurtje met leden van het kabinet. Het hoeft deze dag niet over het pgb te gaan. De publieke tribune in de plenaire zaal is helaas ontzettend klein. Toch is het belangrijk dat we zoveel mogelijk aandacht vragen voor ons protest en onze stem laten horen daar waar leden van het kabinet aanwezig zijn.
GROTE MANIFESTATIE Donderdag 23 juni, 12.00 tot 14.00 uur, Den Haag
Op deze dag is het debat over de bezuinigingen in de Tweede Kamer, dat begint om 14.00 uur.
Per Saldo roept iedereen op, voor wie het maar enigszins mogelijk is te komen, er te zijn. Laat zien over wiens levens onze volksvertegenwoordigers gaan beslissen. Het is nu of nooit!
Preciese informatie over de manifestatie volgt op deze website. Leden van Per Saldo, van wie het e-mailadres bij ons bekend is, krijgen automatisch bericht via een e-mail.
Hartelijke groet,
de medewerkers van Per Saldo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten