donderdag 13 januari 2011

De open dagen komen eraan!


Toen onze oudste in groep 7 zat (6 jaar terug) , zagen wij enorm op tegen de keuze voor het Voortgezet Onderwijs. Hij zat op een SBO school, net een rugzakje gekregen, en we hoopten dat hij daarmee naar het reguliere VO zou kunnen. Maar de wereld van het Voortgezet Onderwijs was ons nog helemaal vreemd. Om goed voorbereid te zijn vroegen wij aan de school of we mochten meedraaien met de avonden die ze voor groep 8 organiseerden.
Maar nee, dat was uitgesloten. Dat kwam volgend jaar allemaal aan de orde, dan is er nog tijd genoeg en we hoefden ons nog lang niet druk te maken (wat we natuurlijk wel deden).

Hoe anders is het nu.
Aan het begin van het schooljaar vroeg de AB-er of we al nadachten over vervolg onderwijs. Nou nee, eigenlijk nog niet, hij was ook nog maar net groep 6 af. Maar we werden netjes uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de voorlichtingsavond op school en kregen het advies om alvast de open dagen te bezoeken.

Wat kan er toch een hoop veranderen in een paar jaar.
Wat niet veranderd is zijn de dingen waar je op moet letten met open dagen.

Nadat we met onze oudste de open dagen hadden bezocht heb ik dat allemaal opgeschreven, die ervaringen zal ik in het volgende bericht delen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten