maandag 18 oktober 2010

Prikken


Het was tijd voor onze jongste om de laatste vaccinatie te halen voor de BMR en DKP. Vorig jaar hadden we de oproep ook al gehad, maar omdat hij toen niet zo lekker in orde was hebben we die voorbij laten gaan. Je krijgt dan automatisch een (laatste) oproep voor het jaar erop.

Deze keer moest de prik gehaald worden in "de Bongerd".
Als je niet zou kunnen moest je op de website van de GGD kijken voor andere locaties.
Ik was er al bang voor, maar het zijn dus allemaal van die grote massale inentingscampagnes. Dus maar gebeld naar het nummer wat op de site stond. Want onze jongste kan wel tegen prikken, maar niet die hele drukte eromheen.

Gelukkig hadden ze daar alle begrip voor. Er is zelfs een soort standaard protocol voor. Kinderen die er niet goed tegen kunnen mogen eerder komen, voor de drukte dus. En dan mogen ze in een apart kamertje de prik halen. Er werd een mailtje naar Doetinchem gestuurd zodat ze daar op de hoogte waren.

Toen mijn vriend en onze zoon daar aankwamen waren ze natuurlijk te vroeg. Het was nog één grote chaos, want alles werd in orde gebracht voor de grote meute.
In eerste instantie werden ze aangezien voor de 'gewone' prik-halers en moesten ze maar even wachten.
Mijn vriend zei toen dat we gebeld hadden en dat ze eerder mochten komen en dat er een mailtje was gestuurd om dat door te geven.
Dat was goed, maar toch nog even wachten.

Even later werden ze opgehaald en kreeg onze jongste in een apart kamertje als eerste van Doetinchem zijn prikken.
Leuk vond hij het niet, want het is zo'n duo-prik in beide armen tegelijk, maar hij heeft zich prima gedragen.
En de rest van de middag hebben we hem lekker thuis gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten